Sziasztok,
micsoda nap, máris akadt valami érdekes, amiről írhatnék!
Összedobtam ma egy ebédet, ami annyira bejött, hogy gondoltam leírom a receptjét, egyrészt így nem is felejtem el, másrészt hátha mások is szívesen kipróbálnák. :)
Szóval így készült a vegetáriánus hamis ramen leves - tojásfoszlányokkal:
1. Felmértem a terepet itthoni készlet terén:
szárzeller (4-5 nagyobb szár)
sárgarépa (3-4 db)
vöröshagyma (1 giganagy vagy 2 kisebb)
tojás (4 db)
1 csomag mie tészta (1 csomagban 4 lap van)
2 db leveskocka
2. Oké, ez alapnak megfelelt, felkockáztam a hagymát, kissé meg is könnyeztem, majd vékonyabb karikákra aprítottam a répát és a zellert.
3. A hagymát kevés olajon megdínszteltem, sóztam, borsoztam, kis chilipor is került rá, majd hozzáadtam egy fél pohárka vízzel a répát és a zellert párolódni.
4. Kevergettem, 3-4 evőkanál szójaszószt hozzáadtam, vártam, míg kicsit megpuhulnak a zöldségek és felöntöttem vízzel.
5. Ezután leveskocka ment bele, 2 db, mert szeretem, ha valami jó fűszeres, pluszban chilipor és még egy kis feketebors. Alacsony lángon, fedővel felforraltam, majd időnként kóstolgattam, elég puha-e már a répa.
6. Amikor úgy éreztem, készen áll a leves, elővettem 4 tojást. Egyenként egy kisebb tálba törtem őket, majd belehuppantottam a levesbe - de mint kiderült, nem így kell tojást főzni a levessel együtt, ezért lett tojásfoszlányos hamis ramen.
7. Ezt így kavargattam egy darabig, alacsony lángon, majd felvettem közepesre, hogy forráshoz közeli állapotban legyen és beletettem a mie tésztát. (Én az Aldiban szoktam venni, tök finom.)
6 percig hagytam főni a levesben, időnként megkevertem, majd elzártam a gázt és fohászkodtam.
8. Leültem, megettem egy tányérral, és igencsak ízlett. A mie tiszta finoman magába szippantott egy kis tojássárgáját, így nagyon jó állagot kapott. :)
10/10, magamtól magamnak. :D
Remélem akad majd, aki kipróbálja! :)